2019

Cea de a patra ediție a Festivalului Național de Folclor al Copiilor Instituționalizați „Răsună Cetatea“, organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, Compania de Administrare a Domeniului Bran și Primăria Bran, s-a desfășurat pe data de 22 iunie 2019, în zona Castelului din Bran, pe Platoul Inima Reginei Maria, începând cu ora 11.00.

Festivalul s-a desfășurat sub forma unui concurs, împărțit pe trei secțiuni: interpretare vocală, ansambluri vocale și dansuri populare.

La finalul perioadei de înscriere, îşi depuseseră candidatura pentru un loc pe scena celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Naţional „Răsună Cetatea“ 18 copii la secţiunea interpretare, 7 ansambluri vocale şi 11 ansambluri de dansuri populare. În final, pe 22 iunie 2019 au evoluat, în faţa celor prezenţi pe Platoul Inima Reginei Maria din Bran, aproape 150 de copii, reprezentând un număr de 18 judeţe: Arad, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Harghita, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

This slideshow requires JavaScript.

La ediția din acest an, alături de copiii instituționalizați s-a aflat, în recital, doamna Sava Negrean Brudașcu.

De asemenea, recitaluri au susținut Radu Filip (câștigătorul ediției din 2018 a festivalului), Radu Adam, Ionela Bran, Andreea Jitea, Liliana Oncioiu, Ionel Letcă, Ansamblul „Zestrea Branului“ și Ansamblul „Plaiuri Moeciene“.

Festivalul a fost prezentat de Bianca Bucă, realizator Radio România Brașov FM.

Juriul a fost constituit din Cornelia Radocea (interpret muzică populară), Gabriela Iuga Șeicanu (profesor la Școala Populară de Artă „Tiberiu Brediceanu“ Brașov și Liceul de Muzică „Tudor Ciortea“ Brașov, solistă a Operei Brașov), Irina Palade (realizator TV) și Radu Filip (câștigător ediția din 2018 a festivalului).

This slideshow requires JavaScript.

Și manifestarea care a avut loc pe 22 iunie 2019 la Bran a fost una complexă, ce  a cuprins trei zone distincte de activitate: concursul propriu-zis de interpretare, ansambluri vocale și dans popular, ateliere de lucru pentru copii și tineri și expoziție de produse handmade realizate în centrele de plasament publice și private din Brașov și din țară.

This slideshow requires JavaScript.

Marele Trofeu:   Ana Costache (Olt) – interpretare

Locul I:              Adrian Petcu (Arad) – interpretare

Ansamblul „Megincana“ Mehadica (Caraș-Severin) – dans

Ansamblul „Moștenitorii“ Botoșani (Botoșani) – ansambluri vocale

Locul II:             Analisa Golianu (Suceava) – interpretare

Ansamblul „Iancu Jianu“ Corabia (Olt) – dans

Ansamblul „Floare de colț“ Târgoviște (Dâmbovița) – ansambluri vocale

Locul III:           Angelica Galea (Suceava) – interpretare

Ansamblul „Alunelul“ Ostroveni (Dolj) – dans

Ansamblul „Doruleț“ Rupea (Brașov) – ansambluri vocale

Premiul Juriului:   Ansamblul „Moștenitorii“ Botoșani (Botoșani) – ansambluri vocale

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close