2018

Încurajați de succesul primelor două ediții ale festivalului, la care au participat peste 80 de copii și tineri instituționalizați în cadrul DGASPC Argeș, Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Sibiu și Vâlcea și care au avut loc la cetățile din Rupea (2016) și Făgăraș (2017), începând cu ediția a III-a, din 2018, ce a avut loc la Biserica Fortificată din Ghimbav, am transformat festivalul într-un concurs național, împărțit pe două secțiuni (interpretare vocală și dansuri populare).

Dorinței noastre de promovare și popularizare a celor mai talentați copii instituționalizați din instituții publice și private li s-au alăturat, pro-bono, personalități marcante ale vieții culturale și ale folclorului românesc.

IMG_4328

Astfel, ediția din 2018 a Festivalului „Răsună Cetatea“ a fost prezentată de către doamna Iuliana Tudor, de la TVR, realizatoarea emisiunilor „Vedeta populară“ și „O dată în viață“.

This slideshow requires JavaScript.

De asemenea, au susținut recitaluri pe scena Festivalului, tot pro-bono, domnii Nicolae Furdui Iancu și Ionuț Fulea.

Manifestarea care a avut loc pe 22 iunie 2018 la Ghimbav a fost una complexă, ce  a cuprins trei zone distincte de activitate: concursul propriu-zis de interpretare și dans po-pular, ateliere de lucru pentru copii și tineri și expoziție de produse handmade realizate în centrele de plasament publice și private din Brașov și din țară.

This slideshow requires JavaScript.

Laureații ediției 2018 a Festivalului Național de Folclor al Copiilor Instituționalizați „Răsună Cetatea“, Ghimbav, 22 iunie, organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, Inizio Agency și Wizzdesign, în parteneriat cu Primăria Ghimbav și Uniunea Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România, sunt:

Marele Trofeu:   Radu Filip (Vâlcea) – interpretare

Locul I:              Camelia Rezmiveș (Gorj) – interpretare

Ansamblul „Flori de Sălcioară“ Corabia (Olt) – dans

Locul II:             Angelica Galea (Suceava) – interpretare

Ansamblul Câmpulung Mușcel (Argeș) – dans

Locul III:           Georgina Achim (Timiș) – interpretare

Ansamblul „Bujorii de munte“ Turnu Roșu (Sibiu) – dans

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close